Mad over bål behøver ikke laves fra bunden. Forbered noget hjemmefra og brug naturens krydderier, når maden skal tilberedes.
På denne måde får maden et naturtwist, og børnene synes, det er spændende at være med.
Sådan gør I
-
Byg et bål med tørt brænde og tænd op i det. Lad bålet brænde, indtil der er dannet gode varme gløder.
Se hvordan du laver VILDs favoritbål!
Hvis I er klar på at udfordre jer selv lidt ekstra, kan I se, hvordan I laver det perfekte bål ved hjælp af tændstål og brænde fra naturen. Se videoen.
-
Lav en god frikadellefars hjemmefra, og tag den med ud i naturen.
-
Pluk en god portion forskellige urter. Det kan f.eks. være skvalderkål, vejbred, brændenælder, blade fra tusindfryd, løgkarse eller ramsløg.
-
Skyl urterne godt, og giv dem et kort opkog i saltet vand.
-
Klem vandet ud af urterne og hak dem fint med en kniv.
-
Bland urterne godt sammen med farsen og steg frikadellerne på en pande over bålet.
Tid
- 1–1,5 time
Sted
- Bålplads i skoven eller haven
Det skal du bruge
- Frikadellefars
- Stegepande
- Paletkniv
- Gryde
- Vand
- Spækbræt
- Kniv
VILD MED BÅL?
Køb VILDs bålpakke, som er til alle børnefamilier, der elsker bålhygge, lækker mad og eventyr.
Vi har sammensat den perfekte pakke, der indeholder alt det I behøver, for at madlavningen bliver en sjov og lærerig aktivitet, som hele familien kan tage del i.
KØB BÅLPAKKEN